جمعه 30 آذر 1403
Flowers

نگارش کلیه قرارداد های ملکی

همراه حقوقی شما در اتاق قرارداد برای معاملات ملکی

خانه حقوق و داوری 09002501130 مشاوره در واتساپ

مسکن آخوندی یا مسکن اسلامی؟ 343 درصد تورم مسکن

مسکن آخوندی یا مسکن اسلامی؟ 343 درصد تورم مسکن

پرونده بزرگ‌ترین طرح مسکن دولت تدبیر و امید برای صاحبخانه کردن مردم تا تیرماه سال 1398 بود، با انتقاد وزیر راه و شهرسازی برای همیشه بسته شد. بنابراین با شرایط رشد قیمت مسکن مردم عادی خانه‌دار نمی‌شوند.

قیمت‌های فعلی بازار مسکن حباب مصنوعی است

تورم در سال‌های اخیر وضعیت معیشتی مردم را با سختی روبرو کرده است. وضعیت بازار مسکن نگران‌کننده است و مستأجران چشم‌انتظار تصمیمات دولت هستند. گرانی‌ها نگران‌کننده و کاهش قدرت خرید خانه شرایط را برای خانه‌به‌دوشان سخت‌تر کرده است. قیمت مسکن با رشد 343 درصدی روبرو است و تدابیر دولتی روی کاغذ مانده است. آیا فروش متری مسکن در بورس، دردی را دوا می‌کند؟

با شروع فصل تابستان به فصل جابجایی‌ها و نقل انتقالات مستأجران نزدیک می‌شویم. یکی از دغدغه‌های مهم مردم قیمت مسکن و اجاره‌بها است. قیمت‌ها و اجاره‌ها به حدی بالا رفته که پیدا کردن سرپناه با قیمت مناسب برای مردم تبدیل به رؤیا شده است.

به گزارش پایگاه خبری ملک هفت؛ آمارهای چندساله اخیر در حوزه مسکن نشان می‌دهد افزایش قیمت مسکن و اجاره‌بها بزرگ‌ترین دغدغه‌ی مردم مخصوصاً قشر کم‌درآمد است. با نگاهی به گزارش‌های دفتر اقتصاد مسکن و برنامه‌ریزی وزارت راه و شهرسازی پیرامون تحولات بازار معاملات مسکن در شهر تهران شاید عمق فاجعه را نشان می‌دهد. قیمت مسکن رشد 343 درصدی همراه بوده است. طرح‌های مسکن که دولت تدبیر و امید وعده‌ی آن را می‌داد روی کاغذ مانده است.

 

عملکرد دولت در هفت سال گذشته درباره مسکن

اولین کاری که دولت تدبیر و امید در حوزه مسکن بعد از در اختیار گرفتن قدرت قوه مجریه انجام داد این بود که طرح مسکن مهر را بنا به دلایلی متوقف کرد و تنها وعده داد که مسکن‌های نیمه ساخته در این طرح را تکمیل و در اختیار مردم قرار می‌دهد؛ اما به‌منظور اجرای یک طرح جایگزین با نام طرح مسکن اجتماعی این طرح نیز متوقف شد.

طی این هفت سال طرح‌های بسیاری در حوزه مسکن بر روی کاغذ مانده و اجرایی نشده‌اند و همچنان قرار است طرح‌های دیگری به این طرح‌ها افزوده شود!

بیشتر بخوانید
کنترل بازار مسکن با دریافت مالیات از خانه های خالی

در سال 92 دولت اعلام کرد که گروه‌هایی را مأمور بررسی جوانب اجرای طرح مسکن اجتماعی می‌کند. در اسفند همان سال اعلام شد که سازوکار مسکن اجتماعی در حال نهایی شدن است و قرار است وزیر راه و شهرسازی آن را تا اواخر اسفندماه ابلاغ کند. همچنین در تیرماه سال 93 دولت با بیان اینکه مسکن اجتماعی نیاز به مطالعات بیشتری دارد، بازهم ارائه طرح را به عقب انداخت. درنهایت آنچه شاهد آن بودیم این بود که طرح مسکن بر روی کاغذ ماند و به مرحله اجرا نرسید.

محمد اسلامی وزیر فعلی راه و شهرسازی  در مورخه 4 تیرماه 1398 گفت: باید برای طبقات مختلف اجتماعی مسکن تولید کنیم که البته تولید مسکن اقشار متوسط و کم‌درآمد جزو اهداف اولویت‌دار ماست. درعین‌حال در ساخت‌وساز، ترکیب جمعیتی ملاک عمل قرار می‌گیرد.

اسلامی در حاشیه پنجمین جلسه شورای ‌عالی شهرسازی و معماری ایران ضمن مخالفت با طرح مسکن اجتماعی، آن را طرحی نامناسب برای جامعه و فرهنگ ایرانی دانست.

وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: مسکن اجتماعی در هرکجای دنیا که رواج پیداکرده است به‌عنوان مسکن‌های نشان‌دار شناخته‌شده است. عموماً این مناطق به مناطقی تبدیل‌شده که به‌واسطه فقر شاهد انواع و اقسام مشکلات و معضلات در آن، هستیم. مسکن اجتماعی در آمریکا و اروپا نیز به‌عنوان تجربه‌های ناموفق شناخته‌شده‌اند.

دولت در این سال‌ها از طرح‌های متنوعی در حوزه مسکن حرف زده است که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از: صندوق پس‌انداز مسکن، بازار رهن ثانویه مسکن، فروش اقساطی مسکن، مسکن قسطی کارمندان، طرح مسکن استیجاری، وام اجاره مسکن و طرح مسکن ملی اشاره کرد.

طبق نظر کارشناسان ایران نیازمند تولید سالانه یک‌میلیون واحد مسکن است که با کم‌کاری‌های انجام‌شده در این زمینه در این 7 سال این میزان هم‌اکنون به 1.5 تا 2 میلیون واحد سالانه، افزایش‌یافته است؛ بنابراین با اجرایی شدن طرح مسکن ملی قرار است در این طرح تنها 400 هزار واحد مسکن تولید شود همچنان میزان تولید مسکن جوابگوی تقاضای فعلی نیست.

در این سال‌ها طرح‌هایی مطرح بوده است تا مالیات در حوزه مسکن جهت رسیدن به یک قیمت متعادل در بازار مسکن باشد. اندازی سامانه املاک طبق قانون از سوی وزارت راه و شهرسازی انجام‌شده و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرارگرفته و این سازمان باید نسبت به اخذ مالیات اقدام کند.

به‌علاوه، طرح مالیات بر عایدی سرمایه که شامل مسکن نیز می‌شد در حوزه مالیات ستانی از مسکن مطرح بوده است که از زمان سروکار آمدن فرهاد دژ پسند وزیر اقتصاد تنها وعده‌های مکرری از ارسال لایحه آن به مجلس داده‌شده است و حرکت عملی و قابل‌توجهی در این زمینه دیده نمی‌شود.

به گزارش پایگاه خبری ملک هفت؛ طبق گفته‌ی وزیر راه و شهرسازی: قیمت‌های فعلی بازار مسکن به‌شدت مصنوعی است و از هیچ منطقی پیروی نمی‌کند. اضافه کردن اجاره‌بها به‌صورت غیرواقعی ظلم به مستأجر و حتی صاحب‌خانه است چراکه وجه غیرمنصفانه‌ای را به خانه خود آورده است. به گفته اسلامی در کشور بیش از ٢٤ میلیون واحد مسکونی وجود دارد اما تعداد خانوار ٢٢ میلیون نفر است که نشان می‌دهد تعداد واحد مسکونی از تعداد خانوار بیشتر است.

اخبار مرتبط


اخبار خرید ملکی

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.